VT Bloemen & Bloemenweide

Bloemenweide

Klik op de foto om te vergroten

Facelia

Facelia 
PhacélieTot/jusqu’à 100 m² 

 

Facelia 
Een zeer goede bijenplant die veel nectar produceert. In de zomer hebben bloemen een grote aantrekkingskracht op nuttige insecten en op de natuurlijke vijanden van bladluizen en andere schadeverwekkers. Het is ook een goede groenbemester die bij vorst afsterft.  

Facelia(Phaceliatanacetifolia 

Gezaaid van april tot juni gaat facelia bloeien in de zomer. Van juli tot eind september wordt facelia gezaaid als groenbemester. Het vriest bij het begin van de winter af en is dan gemakkelijk onder te spitten. Facelia verdraagt wat schaduw en kan dus ook in een boomgaard gezaaid worden.  

 

Hoe zaaien?  

De rijenafstand ligt tussen de 15 en 25 cm. Het zaad mag niet te diep komen te liggen (1 tot 2 cm). Een fijn zaaibed is noodzakelijk, maar een ondiepe grondbewerking is voldoende.  

 

Zaaien Bloeien
J J
F F
M M
A A
M M
J J
J J
A A
S S
O O
N N
D D
Beschut zaaien
Ter plaatse zaaien
Bloeien  

TOEVOEGEN AAN MIJN WENSLIJST

Productgegevens:

Print deze pagina

Onze adviezen Aanverwante producten

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Onze aanrader voor 2023

Onze aanrader voor 2023

Het ABC van de tomatenteelt

 

Zelf je tomaatplanten opkweken uit zaad is helemaal niet zo moeilijk. Het vraagt wat tijd, maar de beloning op het ogenblik dat de eerste zongerijpte, sappige vruchten geoogst worden, maakt het zo de moeite waard. Alleen als je vertrekt van zaad ben je zeker dat je de gewenste variëteit zult oogsten.

Tips

Draai tijdens de opkweek de planten regelmatig zodat ze niet scheefgroeien.

Tomaten hebben veel water nodig. Geef altijd water onderaan aan de voet, nooit op de planten zelf. Planten in een pot moeten meer water krijgen dan planten in volle grond. Eens de planten vruchten dragen, moeten ze enkel water krijgen als de bladeren gaan afhangen van de droogte.

Droger telen leidt tot kleinere maar smaakvollere vruchten.

Laat tomaten aan de plant rijpen, zo komt hun smaak volledig tot zijn recht.

In oktober kan men volgroeide, maar nog niet rijpe vruchten oogsten en verder laten rijpen op een zonnige vensterbank binnenshuis.

Bewaar tomaten niet in de koelkast, maar gewoon op een koele plaats.


 

VT zaden kopen

Onze VT-zaden zijn te koop in de gespecialiseerde handelszaken zoals een tuincentrum en tijdens het seizoen in supermarkten en doe-het-zelf winkels.

Een aantal van onze klanten bieden VT-zaden te koop in hun webshop. Naar webshop

 

Meer info