Webshop

 

 Bij volgende webwinkels kan je onze VT-zaden heel gemakkelijk bestellen.

  

    ARBORIX.BE            

   BLOEMEN WIMCO

                                             

  EUROTUIN.BE                                                                 MIJNTUIN.ORG

 

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info

De moestuin in januari en februari

Tijd om een moestuinplan op te stellen, de groenten en kruiden uit te kiezen die gekweekt zullen worden. Om optimaal gebruik te maken van de voedingselementen in de bodem en om ziekten te voorkomen is het aangeraden om groenten ieder jaar op een andere plaats te kweken. Gemiddeld om de vier jaar mag een groente opnieuw op dezelfde plaats gekweekt worden.

Toch kan er al iets gedaan worden in de tuin: de grond bedekken met een laag organische mest, die in de bovenste laag van de bodem wordt ingewerkt. De voedingselementen in de organische mest komen langzaam vrij, op het moment dat de planten ze zullen nodig hebben. Voorbeelden van organische mest zijn: kippenmestkorrels, bloed-, beender-, vis- en zeewiermeel.