VT Bloemen & Bloemenweide

Bloemenweide

Mosterd

Mosterd 

De snelle groei van mosterd zorgt voor een zeer goede grondbedekking. In de zomer trekken de gele bloemen tal van nuttige insecten aan. Mosterd wordt ook veel gezaaid in de nazomer als groenbemester die bij vorst afsterft.

Mosterd (Sinapis alba)  

Mosterd is een kruisbloemige plant. Gezaaid in het voorjaar bloeien de kleine gele bloemen in de zomer. Door de snelle groei van de bladmassa geeft het een zeer goede grondbedekking. Als groenbemester, gezaaid in de nazomer (augustus-september), produceert mosterd in korte tijd veel organische stof. Het gewas heeft een stevige penwortel die de grond tot zo’n 70 cm doorworteld. Een belangrijke eigenschap van mosterd is dat het gewas gemakkelijk stikstof opneemt en die, als ondergespitte groenbemester, in de grond vrij geeft voor een volgende teelt.  

 

Hoe zaaien? 

Mosterd stelt niet veel eisen aan de grond. De grond moet voor het zaaien wel goed losgetrokken en verkruimeld worden. De rijenafstand is 10-25 cm en de zaaidiepte 2-3 cm. Omdat er zich een omvangrijke bladmassa vormt, wordt het gewas beter eerst gemaaid om het vlot te kunnen onderwerken. Mosterd is sterk vorstgevoelig en vriest gemakkelijk af.  

Zaaien Bloeien
J J
F F
M M
A A
M M
J J
J J
A A
S S
O O
N N
D D
Beschut zaaien
Ter plaatse zaaien
Bloeien  

TOEVOEGEN AAN MIJN WENSLIJST

Productgegevens:

Print deze pagina

Onze adviezen Aanverwante producten

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Onze aanrader voor 2024

Onze aanrader voor 2024

Bloemzadenmengsels

 

Een mengsel zaden van diverse soorten bloemen is heel eenvoudig in gebruik. Men zaait het mengsel rechtstreeks op de plaats van bestemming. Dat kan al vanaf eind april. Zaai alleen in een bewerkte grond waarbij van de bovenste laag een fijn zaaibed gemaakt is. Bij het zaaien moet de grond onkruidvrij zijn. De hoeveelheid zaad wordt goed verdeeld over de beschikbare oppervlakte, dus dun zaaien. Een goed gemiddelde is 1 gram zaad per vierkante meter. Om de jonge kiemplanten uit het mengsel beter te kunnen onderscheiden van kiemend onkruid kan men op rijtjes zaaien en die aanduiden door middel van stokjes. Eens de rijke variatie van plantjes uit het mengsel zich goed genesteld heeft, is er nog weinig omkijken naar. Dan wordt het, een zomerlang, volop genieten van de kleurrijke en uitbundige bloei waarvoor eenjarigen zo bekend en geliefd zijn.

 

VT zaden kopen

Onze VT-zaden zijn te koop in de gespecialiseerde handelszaken zoals een tuincentrum en tijdens het seizoen in supermarkten en doe-het-zelf winkels.

Een aantal van onze klanten bieden VT-zaden te koop in hun webshop. Naar webshop

 

Meer info