VT Bloemen & Bloemenweide

Bloemenweide

Mosterd

Mosterd 

De snelle groei van mosterd zorgt voor een zeer goede grondbedekking. In de zomer trekken de gele bloemen tal van nuttige insecten aan. Mosterd wordt ook veel gezaaid in de nazomer als groenbemester die bij vorst afsterft.

Mosterd (Sinapis alba)  

Mosterd is een kruisbloemige plant. Gezaaid in het voorjaar bloeien de kleine gele bloemen in de zomer. Door de snelle groei van de bladmassa geeft het een zeer goede grondbedekking. Als groenbemester, gezaaid in de nazomer (augustus-september), produceert mosterd in korte tijd veel organische stof. Het gewas heeft een stevige penwortel die de grond tot zo’n 70 cm doorworteld. Een belangrijke eigenschap van mosterd is dat het gewas gemakkelijk stikstof opneemt en die, als ondergespitte groenbemester, in de grond vrij geeft voor een volgende teelt.  

 

Hoe zaaien? 

Mosterd stelt niet veel eisen aan de grond. De grond moet voor het zaaien wel goed losgetrokken en verkruimeld worden. De rijenafstand is 10-25 cm en de zaaidiepte 2-3 cm. Omdat er zich een omvangrijke bladmassa vormt, wordt het gewas beter eerst gemaaid om het vlot te kunnen onderwerken. Mosterd is sterk vorstgevoelig en vriest gemakkelijk af.  

Zaaien Bloeien
J J
F F
M M
A A
M M
J J
J J
A A
S S
O O
N N
D D
Beschut zaaien
Ter plaatse zaaien
Bloeien  

TOEVOEGEN AAN MIJN WENSLIJST

Productgegevens:

Print deze pagina

Onze adviezen Aanverwante producten

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Onze aanrader voor 2023

Onze aanrader voor 2023

Het ABC van de tomatenteelt

 

Zelf je tomaatplanten opkweken uit zaad is helemaal niet zo moeilijk. Het vraagt wat tijd, maar de beloning op het ogenblik dat de eerste zongerijpte, sappige vruchten geoogst worden, maakt het zo de moeite waard. Alleen als je vertrekt van zaad ben je zeker dat je de gewenste variëteit zult oogsten.

Tips

Draai tijdens de opkweek de planten regelmatig zodat ze niet scheefgroeien.

Tomaten hebben veel water nodig. Geef altijd water onderaan aan de voet, nooit op de planten zelf. Planten in een pot moeten meer water krijgen dan planten in volle grond. Eens de planten vruchten dragen, moeten ze enkel water krijgen als de bladeren gaan afhangen van de droogte.

Droger telen leidt tot kleinere maar smaakvollere vruchten.

Laat tomaten aan de plant rijpen, zo komt hun smaak volledig tot zijn recht.

In oktober kan men volgroeide, maar nog niet rijpe vruchten oogsten en verder laten rijpen op een zonnige vensterbank binnenshuis.

Bewaar tomaten niet in de koelkast, maar gewoon op een koele plaats.


 

VT zaden kopen

Onze VT-zaden zijn te koop in de gespecialiseerde handelszaken zoals een tuincentrum en tijdens het seizoen in supermarkten en doe-het-zelf winkels.

Een aantal van onze klanten bieden VT-zaden te koop in hun webshop. Naar webshop

 

Meer info