VT Bloemen & Bloemenweide

Bloemenweide

Klik op de foto om te vergroten

Facelia

Facelia 
PhacélieTot/jusqu’à 100 m² 

 

Facelia 
Een zeer goede bijenplant die veel nectar produceert. In de zomer hebben bloemen een grote aantrekkingskracht op nuttige insecten en op de natuurlijke vijanden van bladluizen en andere schadeverwekkers. Het is ook een goede groenbemester die bij vorst afsterft.  

Facelia(Phaceliatanacetifolia 

Gezaaid van april tot juni gaat facelia bloeien in de zomer. Van juli tot eind september wordt facelia gezaaid als groenbemester. Het vriest bij het begin van de winter af en is dan gemakkelijk onder te spitten. Facelia verdraagt wat schaduw en kan dus ook in een boomgaard gezaaid worden.  

 

Hoe zaaien?  

De rijenafstand ligt tussen de 15 en 25 cm. Het zaad mag niet te diep komen te liggen (1 tot 2 cm). Een fijn zaaibed is noodzakelijk, maar een ondiepe grondbewerking is voldoende.  

 

Zaaien Bloeien
J J
F F
M M
A A
M M
J J
J J
A A
S S
O O
N N
D D
Beschut zaaien
Ter plaatse zaaien
Bloeien  

TOEVOEGEN AAN MIJN WENSLIJST

Productgegevens:

Print deze pagina

Onze adviezen Aanverwante producten

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Onze aanrader voor 2024

Onze aanrader voor 2024

Bloemzadenmengsels

 

Een mengsel zaden van diverse soorten bloemen is heel eenvoudig in gebruik. Men zaait het mengsel rechtstreeks op de plaats van bestemming. Dat kan al vanaf eind april. Zaai alleen in een bewerkte grond waarbij van de bovenste laag een fijn zaaibed gemaakt is. Bij het zaaien moet de grond onkruidvrij zijn. De hoeveelheid zaad wordt goed verdeeld over de beschikbare oppervlakte, dus dun zaaien. Een goed gemiddelde is 1 gram zaad per vierkante meter. Om de jonge kiemplanten uit het mengsel beter te kunnen onderscheiden van kiemend onkruid kan men op rijtjes zaaien en die aanduiden door middel van stokjes. Eens de rijke variatie van plantjes uit het mengsel zich goed genesteld heeft, is er nog weinig omkijken naar. Dan wordt het, een zomerlang, volop genieten van de kleurrijke en uitbundige bloei waarvoor eenjarigen zo bekend en geliefd zijn.

 

VT zaden kopen

Onze VT-zaden zijn te koop in de gespecialiseerde handelszaken zoals een tuincentrum en tijdens het seizoen in supermarkten en doe-het-zelf winkels.

Een aantal van onze klanten bieden VT-zaden te koop in hun webshop. Naar webshop

 

Meer info