VT Bloemen & Bloemenweide

Bloemenweide - Nuttige bloemen

Klik op de foto om te vergroten

Nuttige bloemen tegen aaltjes

Nuttige bloemen: hoe zaaien? Grondbewerking  Het terrein moet bewerkt worden tot een onkruidvrij, fijn zaaibed. Er kan gezaaid worden wanneer de temperatuur relatief hoog is (dagtemperatuur ca. 18°C, nacht ca. 8°C). Hoe en hoeveel zaaien?  Voor het zaaien het mengsel goed mengen. Zaaien à 3 gram per m². Zaaidiepte: +/- 1 cm. Het terrein aandrukken na het inzaaien is aanbevolen. Water geven helpt de kieming in drogere perioden. Eens de planten zich gevestigd hebben is geen beregening meer nodig. Op het ingezaaide terrein zullen ook onkruidzaden tot ontwikkeling komen. Verwijder die zoveel mogelijk.  

TagetesNemamix 
 

Grond besmet met aaltjes (nematoden) vermindert de opbrengst en kwaliteit van de teelt. Het inzaaien van deze tagetes reduceert de aaltjes in de grond aanzienlijk. Een decoratieve manier en milieuvriendelijke manier om de activiteit van schadelijke aaltjes in de grond af te remmen.  

Een milieuvriendelijke bestrijding van schadelijke aaltjes in de grond. Pratylenchuspenetransis een vrijlevendwoterllesie-aaltje. Als de grond er ernstig mee besmet is lijden teelten, zoals wortelen, sla, andijvie, augurk, prei, sjalot, selderij, witlof en aardbeien, schade met minder opbrengst en verminderde kwaliteit van het product tot gevolg. Dit aaltje versterkt ook de schade die schimmels kunnen veroorzaken. Door het inzaaien van deze speciale tagetes wordt de activiteit van de aaltjes sterk geremd. Essentieel is dat het gewas minimaal drie maanden moet blijven staan. Tagetes is ook een goede groenbemester. Hoe en hoeveel zaaien? Zaaiperiode: 15 mei tot eind juli. Zaaidiepte: 1-1,5 cm, afstand tussen de rijen: 35 cm. Het gewas kan zonder problemen de winter door en wordt dan in het voorjaar ondergespit.  


Zaaien Bloeien
J J
F F
M M
A A
M M
J J
J J
A A
S S
O O
N N
D D
Beschut zaaien
Ter plaatse zaaien
Bloeien  

TOEVOEGEN AAN MIJN WENSLIJST

Productgegevens:

Artikelnummer: 138
Prijsklasse: Q
Barcode: 5411266381386

Print deze pagina

Aanverwante producten

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Onze aanrader voor 2024

Onze aanrader voor 2024

Bloemzadenmengsels

 

Een mengsel zaden van diverse soorten bloemen is heel eenvoudig in gebruik. Men zaait het mengsel rechtstreeks op de plaats van bestemming. Dat kan al vanaf eind april. Zaai alleen in een bewerkte grond waarbij van de bovenste laag een fijn zaaibed gemaakt is. Bij het zaaien moet de grond onkruidvrij zijn. De hoeveelheid zaad wordt goed verdeeld over de beschikbare oppervlakte, dus dun zaaien. Een goed gemiddelde is 1 gram zaad per vierkante meter. Om de jonge kiemplanten uit het mengsel beter te kunnen onderscheiden van kiemend onkruid kan men op rijtjes zaaien en die aanduiden door middel van stokjes. Eens de rijke variatie van plantjes uit het mengsel zich goed genesteld heeft, is er nog weinig omkijken naar. Dan wordt het, een zomerlang, volop genieten van de kleurrijke en uitbundige bloei waarvoor eenjarigen zo bekend en geliefd zijn.

 

VT zaden kopen

Onze VT-zaden zijn te koop in de gespecialiseerde handelszaken zoals een tuincentrum en tijdens het seizoen in supermarkten en doe-het-zelf winkels.

Een aantal van onze klanten bieden VT-zaden te koop in hun webshop. Naar webshop

 

Meer info