Plantaardappel

Plantaardappel

Klik op de foto om te vergroten

PLANTAARDAPPEL CAMMEO BE-BIO-01 1 KG

De Cammeo biologische pootaardappel, is één van de sterkste phytophthora-resistente rassen. Gebaseerd op 2 genen en daardoor zeer geliefd in de biologische teelt. Het ras is pas sinds 2019 op de markt en doet het goed op nagenoeg alle grondsoorten. 

De Cammeo pootaardappel is redelijk sterk op schurft en maakt veel prachtige gladde goudgele knollen, met lichtgeel vlees. 

Van de Cammeo aardappel kan naast het gebruik als tafelaardappel ook een lekker frietje gebakken worden, al is staat de Cammeo er om bekend dat de frieten wel wat verschillend kunnen zijn. 

De lange bewaarbaarheid maakt dat deze pootaardappel traag op gang komt. Kiem daarom binnen goed voor. Heb geduld met de Cammeo pootaardappel, het loof komt traag op gang, dit heeft geen effect op de knolzetting. 

Cammeo aardappelen zijn geschikt voor de midden lange bewaring. Belangrijk is om de aardappel goed af te harden (wachten tot het loof afgestorven is). 

Uit de rassenproef van het jaar 2020 bleek dat de Cammeo pootaardappelen zeer laat opkwamen. De opbrengst van de Cammeo pootaardappelen was het hoogste van alle andere rassen (16 stuks), doordat ze grof gegroeid waren. Gekookt is het ras ietwat melig. 

Zaaien Oogsten
J J
F F
M M
A A
M M
J J
J J
A A
S S
O O
N N
D D
Beschut zaaien
Ter plaatse zaaien
Oogsten  

TOEVOEGEN AAN MIJN WENSLIJST

Productgegevens:

Print deze pagina

Onze adviezen Aanverwante producten

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Onze aanrader voor 2022

Onze aanrader voor 2022

BLOEMENWEIDE VOOR BIJEN EN VLINDERS

Zaai dit voorjaar uw bloemenweide voor bijen&vlinders of voor een kleurrijke bloemenpracht.

Wist je dat u ook bloemen kan zaaien met een nuttige werking tegen insecten. Ontdek ze op bij de bloemenweide-rubriek.


 

VT zaden kopen

Onze VT-zaden zijn te koop in de gespecialiseerde handelszaken zoals een tuincentrum en tijdens het seizoen in supermarkten en doe-het-zelf winkels.

Een aantal van onze klanten bieden VT-zaden te koop in hun webshop. Naar webshop

 

Meer info