Plantaardappel

Plantaardappel

Klik op de foto om te vergroten

PLANTAARDAPPEL CAROLUS 1 KG

De Carolus pootaardappel is een vrij nieuw ras. Het kenmerkende aan deze aardappel is dat deze een goede smaak weet te combineren met resistentie tegen Phytophtora. In Opvallend is verder dat de Carolus pootaardappelen uitgroeien tot aardappelen met een (plaatselijke) lichtrode kleur. De ondiepe ogen maken de Carolus prettig om te schillen. 

Uit de rassenproef van het jaar 2020 blijkt dat de Carolus goed presteert ten opzichte van de andere rassen. Hij wordt gezien als opvolger van de Agria, omdat hij meer resistent is en ook geschikt is voor zowel friet als tafelaardappel. Ook in droge jaren behaalt de Carolus een hoge opbrengst. 

De Carolus is een middenvroege aardappel en komt als één van de besten uit de smaaktest.  

Het valt aan te bevelen om de Carolus aardappelen goed uit te laten groeien, omdat ze wel wat gevoelig zijn voor stootblauw. Ook wordt hij dan wat bloemig. Hierna zijn ze wel lang te bewaren. 

Wil je de Carolus aardappelen wat meer vastkokend laten zijn, dan moet het loof iets eerder verwijdert worden van de plant. 

Het valt aan te bevelen om deze pootaardappelen te planten in de maand april.  

Zaaien Oogsten
J J
F F
M M
A A
M M
J J
J J
A A
S S
O O
N N
D D
Beschut zaaien
Ter plaatse zaaien
Oogsten  

TOEVOEGEN AAN MIJN WENSLIJST

Productgegevens:

Print deze pagina

Onze adviezen Aanverwante producten

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Onze aanrader voor 2023

Onze aanrader voor 2023

Het ABC van de tomatenteelt

 

Zelf je tomaatplanten opkweken uit zaad is helemaal niet zo moeilijk. Het vraagt wat tijd, maar de beloning op het ogenblik dat de eerste zongerijpte, sappige vruchten geoogst worden, maakt het zo de moeite waard. Alleen als je vertrekt van zaad ben je zeker dat je de gewenste variëteit zult oogsten.

Tips

Draai tijdens de opkweek de planten regelmatig zodat ze niet scheefgroeien.

Tomaten hebben veel water nodig. Geef altijd water onderaan aan de voet, nooit op de planten zelf. Planten in een pot moeten meer water krijgen dan planten in volle grond. Eens de planten vruchten dragen, moeten ze enkel water krijgen als de bladeren gaan afhangen van de droogte.

Droger telen leidt tot kleinere maar smaakvollere vruchten.

Laat tomaten aan de plant rijpen, zo komt hun smaak volledig tot zijn recht.

In oktober kan men volgroeide, maar nog niet rijpe vruchten oogsten en verder laten rijpen op een zonnige vensterbank binnenshuis.

Bewaar tomaten niet in de koelkast, maar gewoon op een koele plaats.


 

VT zaden kopen

Onze VT-zaden zijn te koop in de gespecialiseerde handelszaken zoals een tuincentrum en tijdens het seizoen in supermarkten en doe-het-zelf winkels.

Een aantal van onze klanten bieden VT-zaden te koop in hun webshop. Naar webshop

 

Meer info