VT Gazonzaden & Weides

Weide voor kleinvee

Klik op de foto om te vergroten

Weide voor kleinvee

Dit graszadenmengsel vormt een smakelijke en voedselrijke weide, heilzaam voor de gezondheid van de dieren. Het is het een zeer sterke grasmat voor intensief gebruik, met een groot herstelvermogen. Het is geschikt voor alle gronden, kiemt snel en resulteert in korte tijd voor een dichte begroeiing.

Ideel voor kippen, eenden, konijnen, schapen, geiten, maar ook voor paarden en pony’s.

Dit graszadenmengsel kan ook gebruikt worden om een bestaande weide te herstellen.

Zaaidichtheid: voor 100 m²: 15 g /m², voor 150 m²: 10 g /m².

 

 

Zaaien
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

TOEVOEGEN AAN MIJN WENSLIJST

Productgegevens:

Artikelnummer: 44015
Barcode: 54 11266 440151
Optimale kiemtemperatuur: 12 °C
Gemiddelde kiemduur: 14-21 dagen
Inhoud verpakking: 1,5 kg

Print deze pagina

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Onze aanrader voor 2024

Onze aanrader voor 2024

Bloemzadenmengsels

 

Een mengsel zaden van diverse soorten bloemen is heel eenvoudig in gebruik. Men zaait het mengsel rechtstreeks op de plaats van bestemming. Dat kan al vanaf eind april. Zaai alleen in een bewerkte grond waarbij van de bovenste laag een fijn zaaibed gemaakt is. Bij het zaaien moet de grond onkruidvrij zijn. De hoeveelheid zaad wordt goed verdeeld over de beschikbare oppervlakte, dus dun zaaien. Een goed gemiddelde is 1 gram zaad per vierkante meter. Om de jonge kiemplanten uit het mengsel beter te kunnen onderscheiden van kiemend onkruid kan men op rijtjes zaaien en die aanduiden door middel van stokjes. Eens de rijke variatie van plantjes uit het mengsel zich goed genesteld heeft, is er nog weinig omkijken naar. Dan wordt het, een zomerlang, volop genieten van de kleurrijke en uitbundige bloei waarvoor eenjarigen zo bekend en geliefd zijn.

 

VT zaden kopen

Onze VT-zaden zijn te koop in de gespecialiseerde handelszaken zoals een tuincentrum en tijdens het seizoen in supermarkten en doe-het-zelf winkels.

Een aantal van onze klanten bieden VT-zaden te koop in hun webshop. Naar webshop

 

Meer info