Onze adviezen

Tuinkers het jaarrond zaaien

Tuinkers kan je het ganse jaar door kweken. Van tuinkers wordt eigenlijk de kiemplant opgegeten, vóór de echte blaadjes zich vormen. Vandaar ook de korte teeltduur. Tuinkers heeft een licht pikante smaak, het is een groente die je ook onder de noemer kruiden zou kunnen indelen.

Omdat de kiemplantjes zich ontwikkelen uit het voedsel dat als reserve opgeslagen zit in het zaad kan men tuinkers gemakkelijk kweken, zonder grond, op een substraat zoals watten of een stuk keukenrolpapier. Belangrijk is dat het papier steeds doorlopend vochtig gehouden wordt. Bij het water geven wordt vermeden de plantjes nat te maken. De ideale temperatuur voor tuinkers is 20-22°C. 8 Tot 10 dagen na het zaaien kan er geoogst worden. Zelf gekweekt komt tuinkers aldus supervers op het bord. Het is dus heel eenvoudig om binnenshuis, het ganse jaar door tuinkers te kweken.

Verwar tuinkers niet met waterkers. Dat is een heel andere plant met een eigen specifieke opkweekmethode. Daarover meer in onze advies over waterkers.

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Promosem

Promosem

 

Uw communicatie op een zaadzakje in uw huisstijl dat zich perfect integreert in een campagne voor uw merk of uw organisatie? Daarmee maakt u een verschil en daarvoor hebben wij de oplossing!

Ontdek onze diverse formules voor kleine en grote oplagen.

Meer info

Hoe kies ik mijn boontjes?

Verschillen tussen de variëteiten bonen gaan over het type plant, hun toepassing in de keuken, de fijnheid van de peultjes en zelfs hun kleur.

Neem nu de staakbonen, echte klimplanten die één of andere vorm van stelling nodig hebben waarlangs ze omhoog groeien. Hun voordelen: makkelijk te plukken, plaatsbesparend, hoge opbrengst per plant. Een nieuw ras als Cobra produceert ook de fijne boontjes die tegenwoordig zo gewild zijn.

De grootste keuze is er bij de struikbonen, planten die niet hoger worden dan een 30-tal cm. In die groep heeft Sanscoucy een leuke bijkomstigheid: de boontjes groeien mooi gegroepeerd boven de bladeren er zijn daardoor goed zichtbaar en makkelijk te plukken.

En er zijn de rassen die niet gekweekt worden voor de peulen, maar voor de bonen zelf. Kijk maar eens naar Flambo en de Grootzadige pronkbonen.

Een handig overzicht vind je in ons overzicht 'Bonen, hoe kiezen?', hier te downloaden.