Onze adviezen

Waterkers: voor uw gezondheid

Grootbladige waterkers (Nasturtium officinale) is een plant die in de vrije natuur in langzaam helder, stromend water groeit. De ronde sappige blaadjes van deze bladplant vormt een dicht tapijt. Voor de speciale teeltwijze in stromend water van waterkers is er een alternatief. Je zaait in een gesloten bak waarvan je de grond constant (klets)nat houdt met koud water. Een laagje modder belet de planten niet van groeien, integendeel! Zaaien kan vanaf maart tot in het najaar. Zaai in een natte grond, en dek af met een dun laagje aarde. De planten zullen al snel kiemen. De blaadjes kunnen na enkele weken in een jong stadium al worden geplukt en er kan verschillende keren worden geoogst.

Er is een goede reden om waterkers te zaaien en in het menu op te nemen: het is een zeer gezonde groente! Waterkers is rijk aan ijzer, calcium, zuivert het bloed, en bevat veel vitamines (C, A, D) en sporenelementen.

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Promosem

Promosem

 

Uw communicatie op een zaadzakje in uw huisstijl dat zich perfect integreert in een campagne voor uw merk of uw organisatie? Daarmee maakt u een verschil en daarvoor hebben wij de oplossing!

Ontdek onze diverse formules voor kleine en grote oplagen.

Meer info

Hoe kies ik mijn boontjes?

Verschillen tussen de variëteiten bonen gaan over het type plant, hun toepassing in de keuken, de fijnheid van de peultjes en zelfs hun kleur.

Neem nu de staakbonen, echte klimplanten die één of andere vorm van stelling nodig hebben waarlangs ze omhoog groeien. Hun voordelen: makkelijk te plukken, plaatsbesparend, hoge opbrengst per plant. Een nieuw ras als Cobra produceert ook de fijne boontjes die tegenwoordig zo gewild zijn.

De grootste keuze is er bij de struikbonen, planten die niet hoger worden dan een 30-tal cm. In die groep heeft Sanscoucy een leuke bijkomstigheid: de boontjes groeien mooi gegroepeerd boven de bladeren er zijn daardoor goed zichtbaar en makkelijk te plukken.

En er zijn de rassen die niet gekweekt worden voor de peulen, maar voor de bonen zelf. Kijk maar eens naar Flambo en de Grootzadige pronkbonen.

Een handig overzicht vind je in ons overzicht 'Bonen, hoe kiezen?', hier te downloaden.