Onze adviezen

Veldsla: een gezonde wintergroente

Het zaaien gebeurt op rijtjes die zo'n 15 cm uit elkaar liggen. De zaden worden ondiep gezaaid in een aangedrukte grond. Bij droog weer helpt het afdekken van het zaaibed met jutezakken die men vochtig houdt tot de zaden gekiemd zijn. Grotere planten staan best niet te dicht op elkaar: zorg voor minstens een 5-tal cm tussen de planten in een rij.
Veldsla kan onder glas zelfs tot begin november worden gezaaid en groeit in die beschutte omstandigheden sneller.

Pluk de blaadjes eens ze groot genoeg zijn. De planten zelf kunnen dan nog doorgroeien. Wanneer ze niet door vorst gehinderd worden gaat de oogst in zachte winters gewoon door. Veldsla is rijk aan vitamines en voedzamer dan gewone sla. Het is een méér dan welgekomen verse groente in de donkere maanden van het jaar.

Er zijn 2 types veldsla: de groot- of breedbladige veldsla als "Grote Noordhollandse" en "Baval" herkenbaar aan hun grote, lichte zaden en de klein- of ovaalbladige (vaak roosjes genoemd) zoals "Groene van Cambrai", met fijner zaad. Hun teeltwijze is identiek.

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Promosem

Promosem

 

Uw communicatie op een zaadzakje in uw huisstijl dat zich perfect integreert in een campagne voor uw merk of uw organisatie? Daarmee maakt u een verschil en daarvoor hebben wij de oplossing!

Ontdek onze diverse formules voor kleine en grote oplagen.

Meer info

Hoe kies ik mijn boontjes?

Verschillen tussen de variëteiten bonen gaan over het type plant, hun toepassing in de keuken, de fijnheid van de peultjes en zelfs hun kleur.

Neem nu de staakbonen, echte klimplanten die één of andere vorm van stelling nodig hebben waarlangs ze omhoog groeien. Hun voordelen: makkelijk te plukken, plaatsbesparend, hoge opbrengst per plant. Een nieuw ras als Cobra produceert ook de fijne boontjes die tegenwoordig zo gewild zijn.

De grootste keuze is er bij de struikbonen, planten die niet hoger worden dan een 30-tal cm. In die groep heeft Sanscoucy een leuke bijkomstigheid: de boontjes groeien mooi gegroepeerd boven de bladeren er zijn daardoor goed zichtbaar en makkelijk te plukken.

En er zijn de rassen die niet gekweekt worden voor de peulen, maar voor de bonen zelf. Kijk maar eens naar Flambo en de Grootzadige pronkbonen.

Een handig overzicht vind je in ons overzicht 'Bonen, hoe kiezen?', hier te downloaden.