Zaaigoed Wim Lybaert

BLOEMEN

Klik op de foto om te vergroten

TAGETES CITRUS

Nostalgie in de moestuin  

Vroeger vond je deze bloemen in elke moestuin. Vaak werden ze geplant in de buurt van tomaten, komkommer, aardappelen of wortelen. Dankzij de insectenwerende stof die ze afscheiden, houden ze aaltjes, koolwitjes, coloradokevers… op veilige afstand. Je kent ze waarschijnlijk in de klassieke, oranje versie maar deze fijnbladige, citroengele variëteit is een leuk alternatief.

Zaai voor in een zaaitray of in een potje van 9 cm diameter, op 1,5 cm diep. Hou de grond vochtig tot de plantjes kiemen. Na een viertal weken en als er geen nachtvorst meer voorspeld wordt, mogen ze naar buiten. Kies een zonnig plekje en zet de tagetes 20 cm van elkaar, hou tussen de rijen 40 cm. 

Zaaien Oogsten
J J
F F
M M
A A
M M
J J
J J
A A
S S
O O
N N
D D
Beschut zaaien
Ter plaatse zaaien
Oogsten  

TOEVOEGEN AAN MIJN WENSLIJST

Productgegevens:

Artikelnummer: 083
Barcode: 5411266390838

Print deze pagina

Aanverwante producten

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Onze aanrader voor 2024

Onze aanrader voor 2024

Bloemzadenmengsels

 

Een mengsel zaden van diverse soorten bloemen is heel eenvoudig in gebruik. Men zaait het mengsel rechtstreeks op de plaats van bestemming. Dat kan al vanaf eind april. Zaai alleen in een bewerkte grond waarbij van de bovenste laag een fijn zaaibed gemaakt is. Bij het zaaien moet de grond onkruidvrij zijn. De hoeveelheid zaad wordt goed verdeeld over de beschikbare oppervlakte, dus dun zaaien. Een goed gemiddelde is 1 gram zaad per vierkante meter. Om de jonge kiemplanten uit het mengsel beter te kunnen onderscheiden van kiemend onkruid kan men op rijtjes zaaien en die aanduiden door middel van stokjes. Eens de rijke variatie van plantjes uit het mengsel zich goed genesteld heeft, is er nog weinig omkijken naar. Dan wordt het, een zomerlang, volop genieten van de kleurrijke en uitbundige bloei waarvoor eenjarigen zo bekend en geliefd zijn.

 

VT zaden kopen

Onze VT-zaden zijn te koop in de gespecialiseerde handelszaken zoals een tuincentrum en tijdens het seizoen in supermarkten en doe-het-zelf winkels.

Een aantal van onze klanten bieden VT-zaden te koop in hun webshop. Naar webshop

 

Meer info