Zaaigoed Wim Lybaert

TOMAAT

Klik op de foto om te vergroten

TOMAAT COEUR DE BOEUF

Een tomaat naar mijn hart 

Coeur de Boeuf of ossenhart, verwijst naar de vorm van deze vleestomaten. De sterk geribbelde vruchten rijpen van binnen naar buiten en zijn optimaal van smaak als ze nog een beetje hard aanvoelen. Het volle vruchtvlees komt mooi tot zijn recht als je er een carpaccio van snijdt. Heerlijk met wat olijfolie, grof zout en eventueel basilicum en mozzarella.

Zaai voor bij 20 °C, pas dan zullen tomatenzaden kiemen. Zodra de zaailingen 4 blaadjes hebben, mogen ze, tot aan de kiemblaadjes, in potjes van 10 à 12 cm. Als de eerste bloemen verschijnen, plant je ze uit op 60 cm van elkaar. Zorg eventueel voor een afdakje tegen de regen, want daar houden ze niet van. 

Zaaien Oogsten
J J
F F
M M
A A
M M
J J
J J
A A
S S
O O
N N
D D
Beschut zaaien
Ter plaatse zaaien
Oogsten  

TOEVOEGEN AAN MIJN WENSLIJST

Productgegevens:

Artikelnummer: 077
Barcode: 5411266390777

Print deze pagina

Aanverwante producten

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Onze aanrader voor 2024

Onze aanrader voor 2024

Bloemzadenmengsels

 

Een mengsel zaden van diverse soorten bloemen is heel eenvoudig in gebruik. Men zaait het mengsel rechtstreeks op de plaats van bestemming. Dat kan al vanaf eind april. Zaai alleen in een bewerkte grond waarbij van de bovenste laag een fijn zaaibed gemaakt is. Bij het zaaien moet de grond onkruidvrij zijn. De hoeveelheid zaad wordt goed verdeeld over de beschikbare oppervlakte, dus dun zaaien. Een goed gemiddelde is 1 gram zaad per vierkante meter. Om de jonge kiemplanten uit het mengsel beter te kunnen onderscheiden van kiemend onkruid kan men op rijtjes zaaien en die aanduiden door middel van stokjes. Eens de rijke variatie van plantjes uit het mengsel zich goed genesteld heeft, is er nog weinig omkijken naar. Dan wordt het, een zomerlang, volop genieten van de kleurrijke en uitbundige bloei waarvoor eenjarigen zo bekend en geliefd zijn.

 

VT zaden kopen

Onze VT-zaden zijn te koop in de gespecialiseerde handelszaken zoals een tuincentrum en tijdens het seizoen in supermarkten en doe-het-zelf winkels.

Een aantal van onze klanten bieden VT-zaden te koop in hun webshop. Naar webshop

 

Meer info