Zaaigoed Wim Lybaert

PAPRIKA

Klik op de foto om te vergroten

PAPRIKA TORRE DI ROSSA

Dé paprikasmaak uit de Mediterrane keuken

 

Paprika’s kweek ik meestal in potten, op die manier kan ik ze altijd in de zon zetten, op een beschut plekje in mijn moestuin of op mijn terras. Deze puntpaprika heeft véél smaak en is daarom mijn persoonlijke favoriet.

Zaai paprika’s voor op 3 cm van elkaar. Paprikazaad kiemt en groeit pas bij 20°C, houd ze dus vochtig en warm. Zodra de plantjes 4 blaadjes hebben, verpot je ze naar een groter potje. Als ze 25 cm hoog zijn, mogen de paprika’s half mei naar buiten: in vollegrond of in een pot, op 60 cm van elkaar. Bind de stengel losjes vast aan een bamboestok voor wat steun.

Zaaien Oogsten
J J
F F
M M
A A
M M
J J
J J
A A
S S
O O
N N
D D
Beschut zaaien
Ter plaatse zaaien
Oogsten  

TOEVOEGEN AAN MIJN WENSLIJST

Productgegevens:

Artikelnummer: 027
Barcode: 5411266390272

Print deze pagina

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken

VT Resist

VT Resist-gazon is specifiek geschikt voor de aanleg van een gazon op lichte (zand)gronden die gevoelig zijn aan droogte: dit mengsel blijft langer groen en herstelt sneller tijdens droge en hete zomers. VT Resist-gazon bevat grassen die dankzij een diepere beworteling ook in diepere bodemlagen water en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Meer info
Onze aanrader voor 2024

Onze aanrader voor 2024

Bloemzadenmengsels

 

Een mengsel zaden van diverse soorten bloemen is heel eenvoudig in gebruik. Men zaait het mengsel rechtstreeks op de plaats van bestemming. Dat kan al vanaf eind april. Zaai alleen in een bewerkte grond waarbij van de bovenste laag een fijn zaaibed gemaakt is. Bij het zaaien moet de grond onkruidvrij zijn. De hoeveelheid zaad wordt goed verdeeld over de beschikbare oppervlakte, dus dun zaaien. Een goed gemiddelde is 1 gram zaad per vierkante meter. Om de jonge kiemplanten uit het mengsel beter te kunnen onderscheiden van kiemend onkruid kan men op rijtjes zaaien en die aanduiden door middel van stokjes. Eens de rijke variatie van plantjes uit het mengsel zich goed genesteld heeft, is er nog weinig omkijken naar. Dan wordt het, een zomerlang, volop genieten van de kleurrijke en uitbundige bloei waarvoor eenjarigen zo bekend en geliefd zijn.

 

VT zaden kopen

Onze VT-zaden zijn te koop in de gespecialiseerde handelszaken zoals een tuincentrum en tijdens het seizoen in supermarkten en doe-het-zelf winkels.

Een aantal van onze klanten bieden VT-zaden te koop in hun webshop. Naar webshop

 

Meer info