Onze adviezen

Tuinkers het jaarrond zaaien

Tuinkers kan je het ganse jaar door kweken. Van tuinkers wordt eigenlijk de kiemplant opgegeten, vóór de echte blaadjes zich vormen. Vandaar ook de korte teeltduur. Tuinkers heeft een licht pikante smaak, het is een groente die je ook onder de noemer kruiden zou kunnen indelen.

Omdat de kiemplantjes zich ontwikkelen uit het voedsel dat als reserve opgeslagen zit in het zaad kan men tuinkers gemakkelijk kweken, zonder grond, op een substraat zoals watten of een stuk keukenrolpapier. Belangrijk is dat het papier steeds doorlopend vochtig gehouden wordt. Bij het water geven wordt vermeden de plantjes nat te maken. De ideale temperatuur voor tuinkers is 20-22°C. 8 Tot 10 dagen na het zaaien kan er geoogst worden. Zelf gekweekt komt tuinkers aldus supervers op het bord. Het is dus heel eenvoudig om binnenshuis, het ganse jaar door tuinkers te kweken.

Verwar tuinkers niet met waterkers. Dat is een heel andere plant met een eigen specifieke opkweekmethode. Daarover meer in onze advies over waterkers.

Zoek een verkooppunt

Vul hier uw postcode in:

Zoeken